Oppskrift
Saftige og halvgrove muffins med Kefir
45 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Bake- og matbloggeren BorrowMyEyes deler sin smakfulle muffinsoppskrift. Halvparten av melet er grovbakst, muffinsene metter derfor godt og gir bra med energi – perfekt som niste på en deilig tur.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
75 g
soltørkede tomater
3 dl
TINE® Kefir Økologisk
4 stk
egg
½ dl
soyaolje
150 g
hvetemel
150 g
grovbakstmel
2 ts
bakepulver
½ ts
salt
30 g
vårløk
120 g
TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
25 g
pinjekjerner
Slik gjør du
- 1. Start med å bløtlegge soltørkede tomater. Dette gjør du ved å koke opp vann og helle over tomatene. La dem trekke i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage resten av røren.
- 2. Sett ovnen på 200 °C. Finn frem et muffinsbrett og sett i papirformer. Bruker du ikke muffinsbrett må du fordele røren over fler former enn 12.
- 3. Rør sammen kefir, egg og soyaolje for hånd med en ballongvisp. Bland hvetemel, grovbakst, bakepulver og salt sammen før du har det i kefir- og eggeblandingen.
- 4. Klem vannet ut av tomatene. Kutt tomater og vårløk i mindre biter før du rører det inn i blandingen sammen med pinjekjernene.
- 5. Fordel røren i muffinsformene ved hjelp av to skjeer. Strø eventuelt over ekstra pinjekjerner tilslutt.
- 6. Stek i ca. 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.
Oppskriften tillater en uendelig variasjon av fyll. Gjør muffinsene personlige ved å velge det fyllet du selv liker best. I denne oppskriften har BorrowMyEyes valgt å gå for soltørkede tomater, ost, vårløk og pinjekjerner.