Oppskrift

Saftige og halvgrove muffins med Kefir

45 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Bake- og matbloggeren BorrowMyEyes deler sin smakfulle muffinsoppskrift. Halvparten av melet er grovbakst, muffinsene metter derfor godt og gir bra med energi – perfekt som niste på en deilig tur.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

75 g
soltørkede tomater
3 dl
TINE® Kefir Økologisk
4 stk
egg
½ dl
soyaolje
150 g
hvetemel
150 g
grovbakstmel
2 ts
bakepulver
½ ts
salt
30 g
vårløk
120 g
TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
25 g
pinjekjerner

Slik gjør du

  1. 1. Start med å bløtlegge soltørkede tomater. Dette gjør du ved å koke opp vann og helle over tomatene. La dem trekke i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage resten av røren.
  2. 2. Sett ovnen på 200 °C. Finn frem et muffinsbrett og sett i papirformer. Bruker du ikke muffinsbrett må du fordele røren over fler former enn 12.
  3. 3. Rør sammen kefir, egg og soyaolje for hånd med en ballongvisp. Bland hvetemel, grovbakst, bakepulver og salt sammen før du har det i kefir- og eggeblandingen.
  4. 4. Klem vannet ut av tomatene. Kutt tomater og vårløk i mindre biter før du rører det inn i blandingen sammen med pinjekjernene.
  5. 5. Fordel røren i muffinsformene ved hjelp av to skjeer. Strø eventuelt over ekstra pinjekjerner tilslutt.
  6. 6. Stek i ca. 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.

Oppskriften tillater en uendelig variasjon av fyll. Gjør muffinsene personlige ved å velge det fyllet du selv liker best. I denne oppskriften har BorrowMyEyes valgt å gå for soltørkede tomater, ost, vårløk og pinjekjerner.

Laster ...