Oppskrift
Saftige brownies
45 minutter Enkel
Beskrivelse
Vi elsker brownies! Her kommer enda en oppskrift på den herlige sjokoladekaken. Brownies serveres som dessert til gode venner eller som kos til deg selv. Strø litt melis og bær på toppen for et ekstra eksklusivt preg.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Brownies
200 g
TINE® Meierismør
200 g
mørk sjokolade
4 stk
egg
3 dl
sukker
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
2 ts
kanel (kan utelates)
50 g
grovhakkede valnøtter
Pynt til brownies
2 dl
friske jordbær
½ dl
melis
Slik gjør du
- 1. Til denne oppskriften på hjemmelagde brownies trenger du en liten langpanne på ca 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter i smøret og la det smelte.
- 3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
- 4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
- 5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter.
- 6. Avkjøl på rist før den skjæres i biter. Dryss melis over browniesen og skjær den gjerne i små, herlige munnfuller like før servering.
Brownies skal være litt klissete i midten. Server gjerne med friske bær. Litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.