Oppskrift
Saftig sjokoladekake med kefir
90 minutter medium 35 minutter
Beskrivelse
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Sjokoladekake
400 g
TINE® Meierismør
4½ dl
vann
8 ss
kakao
6 dl
sukker
3 dl
TINE® Kefir Økologisk
8 dl
hvetemel
1 ts
salt
2 ts
natron
4 stk
egg
Glasur
150 g
TINE® Meierismør
4 ss
kakao
6 ss
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 ts
vaniljesukker
5 dl
melis
Utstyr
Langpanne på ca. 30 x 40 cm
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.
- 2. Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.
- 3. Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.
- 4. Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.
- 5. Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.
Glasur
Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig.