Oppskrift
Ryper med mormors saus
60 minutter medium
Beskrivelse
Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Stekt rype:
4 stk
brystfileter av ryper
4 ss
TINE® Meierismør (til steking)
Saus:
2½ dl
TINE® Seterrømme
5 ss
hvetemel
4 dl
innkokt kraft (av rypeskroget)
1 beger
Snøfrisk® Naturell
2 ts
salt
1 ts
nykvernet pepper
Tilbehør:
1 stk
rødløk
Slik gjør du
- 1. Skjær brystfiletene pent ut.
- 2. Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.
- 3. Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.
- 4. La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.
- 5. Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter. Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.
Man kan tilberede rype og skogsfugl på to måter: enten bevarer du smaken i selve kjøttet, med kort steketid og varmebehandling, eller du overfører smaken til kraft og saus med lengre varmebehandling.