Oppskrift
Rundstykker med gulrot
150 minutter Enkel 15 minutter
Beskrivelse
Disse halvgrove rundstykkene med gulrot i deigen er fylt med kremost og frø. Og de er knasende gode!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
18 Porsjoner
50 g
TINE® Meierismør
6 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1 ts
salt
4 dl
sammalt rug, grov
9 dl
hvetemel
25 g
fersk gjær
2 dl
havregryn
2 dl
revet gulrøtter
Fyll
300 g
TINE Kremgo® Naturell
3 ss
sesamfrø
3 ss
valmuefrø
3 ss
solsikkekjerner
3 ss
gresskarkjerner
1 stk
egg til pensling
3 ss
valmuefrø til toppen
Slik gjør du
- 1. Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
- 2. Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.
Du kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.
- 3. Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.
- 4. Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
- 5. Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Om du ønsker en enklere variant av halvgrove rundstykker, kan du droppe fyllet og rulle vanlige rundstykker av deigen.