Oppskrift

Rislapper

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

5 dl
kald risgrøt (bruk gjerne rester)
3 ss
sukker
1 dl
hvetemel
½ ts
kardemomme
2 stk
store egg
2 ss
TINE® Meierismør , til steking

TOPPING

3 dl
TINE® Seterrømme
1 dl
jordbærsyltetøy
1 dl
pistasjenøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1. Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.
  2. 2. Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
  3. 3. Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.

    Fruktyoghurt er også godt på rislapper.


I stedet for risgrøt kan du bruke samme mengde cottage cheese.