Oppskrift

Risengrynsgrøt og rømmegrøt i ett

25 minutter Enkel
Beskrivelse
En oppskrift som henter det beste fra to grøtverdener: risgrøt og rømmegrøt på én og samme tallerken. Nydelig!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Rømmegrøt:

½ l
TINE® Seterrømme
¾ l
TINE® Kremfløte
5 dl
hvetemel
½ ts
salt

Risgrøt:

2 dl
risgryn
4 dl
vann
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 ts
salt

Tilbehør:

2 ss
TINE® Meierismør
3 ss
sukker
3 ts
kanel
6 dl
rød saft

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp rømme og fløte under omrøring og la det koke i ca. 15 minutter. Sikt i mel mens du rører, og la grøten koke opp igjen. La den koke til smøret kommer ut på overflaten. Ta bort så mye fett du selv ønsker, og smak grøten til med litt salt.
  2. Risengrynsgrøt:

  3. 2. I en annen gryte koker du risengryn i vann i ca. 10 minutter, til vannet er kokt inn. Spe på med melk og kok videre på svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten hele tiden til den har kokt opp. Smak til med salt.
  4. 3. Bland grøtene sammen på tallerkenen. Server med smørøye, sukker og kanel, og rød saft.

Trenger du en enklere løsning, kjøper du risgrøt og rømmegrøt fra Fjordland, varmer opp og blander.

Laster ...