Oppskrift
Rekesuppe med smak av Asia
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Rekesuppe
200 g
store reker
2 dl
rekelake
1 stk
rød chili
2 stk
sjalottløk
30 g
frisk ingefær
2 ss
solsikkeolje
1 ts
karri
5 dl
TINE® Matfløte
½ ts
salt og pepper
50 g
vårløk
1 stk
saften av lime
2 ss
frisk koriander (hakket)
Slik gjør du
- 1. Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.
- 2. Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
- 3. Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.
Suppen smaker ekstra godt hvis du piller rekene selv. Du kan også erstatte rekelaken med skalldyrkraft eller fiskebuljong.