Oppskrift

Rask wok med biff og cashewnøtter

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

240 g
ris
400 g
oksefilet
200 g
østerssopp eller annen type sopp
1 stk
grønn paprika
1 stk
gul paprika
2 stk
purre
4 stilker
stangselleri
3 cm
frisk ingefær
2 stk
hvitløksfedd
3 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 ss
soyasaus
1 ss
sitronsaft
½ ts
salt
¼ ts
pepper
50 g
cashewnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
  2. 2. Skjær kjøtt i tynne strimler.
  3. 3. Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.
  4. 4. Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
  5. 5. Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.
  6. 6. Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.
  7. 7. Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.

Nesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!

Laster ...