Oppskrift

Rask laksepanne

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker SALMA på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.

Ingredienser

600 g
SALMA
2 ss
TINE® Meierismør
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 stk
fennikel
1 stk
løk
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts
soyasaus
½ stk
sitron
200 g
sukkererter

Slik gjør du det

  1. 1. Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.
  2. 2. Ha smør i stekepannen og stek biter av SALMA på høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.
  3. 3. Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.

    Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.

  4. 4. Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.

    Det er også godt med kokt potet til denne retten.


Resultatet blir best når du tilbereder laksen romtemperert.