Oppskrift

Rabarbramuffins

30 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Muffins hvor rabarbraens syrlighet harmonerer perfekt med den søte muffinsdeigen. Oppskriften gir ca. 12 store muffins.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner
5 dl
hvetemel
2 dl
sukker
2½ ts
bakepulver
2 ts
kardemomme
2 stk
egg
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
50 g
TINE® Meierismør (smeltet)
4 dl
rabarbra

Utstyr

Muffinsformer

Slik gjør du

  1. 1. Du trenger 12 store muffinsformer. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. 2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme. Rør så i egg, rømme, melk og smør.
  3. 3. Hell røren i store muffinsformer og sett dem på en stekeplate. Fordel rabarbra i formene.
  4. 4. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Det finnes flere sorter rabarbra. De med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Laster ...