Oppskrift
Rabarbrakake med kokos
50 minutter Enkel 40 minutter
Beskrivelse
Frisk og god rabarbrakake med kokos og koriander.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
175 g
TINE® Meierismør (romtemperert)
2½ dl
sukker
3 stk
egg
4½ dl
sammalt hvete, fin
2 ts
bakepulver
1 ss
malt koriander (evt. kardemomme)
¼ ts
salt
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
500 g
rabarbra (i biter)
½ dl
kokosmasse
Utstyr
Langpanne
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 175 °C. Skill egg og spar eggeplommer i en skål og eggehvitene i en annen.
- 2. Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommene og mel blandet med bakepulver, koriander og salt. Rør i melken.
- 3. Pisk eggehviter stive, bland i kakerøren med en slikkepott.
- 4. Fordel røren i en bakepapirkledd langpanne. Fordel rabarbra over kakerøren. Strø over kokosmasse. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
- 5. La kaken avkjøles og skjær den i ruter. Server kaken gjerne med pisket krem.
Server kaken med vaniljesaus eller pisket krem.
Rabarbra har mye oksalsyre som binder kalken i kroppen. Derfor kan det være lurt å drikke melk, eller servere vaniljesaus eller krem, når du spiser større mengder rabarbra.