Oppskrift
Pulled chicken-burger med hummus
40 minutter medium
Beskrivelse
Her er det ikke spart på noe. Grillet kylling er forvandlet til en enkel variant av "pulled chicken" og servert med nordafrikanske smaker, hummus og friske grønnsaker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
hel grillet kylling
1 ss
TINE® Meierismør
1 ss
brunt sukker
1 ts
malt spisskummen
2 ts
knuste korianderfrø
1 stk
hvitløksfedd , most og finhakket
1 stk
rød chili , finhakket
2 stk
tomater , finhakket
2 ss
olivenolje
2 ss
eplesidereddik
6 stk
tørkede aprikoser , finhakket
2 ss
finhakket bladpersille
2 stk
vårløk , finhakket
½ ts
salt
¼ ts
pepper
½ stk
sitron
Hummus
1 boks
kikerter
1 stk
hvitløksfedd
1 ts
malt spisskummen
½ dl
vann
1 dl
olivenolje
½ stk
sitron
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Til servering
½ stk
rødløk , i ringer
½ stk
slangeagurk , i staver
2 stk
gulrøtter , staver
4 stk
hamburgerbrød
4 stk
salatblader
1½ dl
TINE® Lettrømme 17 %
Slik gjør du
- 1. Skyll kikertene godt, la renne av seg og kjør til mos i en blender med hvitløk, spisskummen, vann og olivenolje. Smak til med juice fra sitron, salt og pepper.
- 2. Riv kyllingkjøttet fra hverandre med en gaffel. Fres kyllingkjøttet raskt i en stekepanne med smør på middels høy varme. Tilsett salt, pepper, brunt sukker, spisskummen, knuste korianderfrø, finhakket hvitløk og chili og tomatbiter. Bland godt og stek et par minutter.
Hakk chili ved å dele den på langs. Skrap ut frøene med en skje og skjær i tynne strimler på langs. Skjær så i små biter på tvers.
- 3. Ha i olje og eddik og la frese et par minutter til. Vend inn finhakket aprikos, bladpersille og vårløk. Smak til med salt og pepper og juster med saft fra sitron.
- 4. Del rødløk i ringer og agurk og gulrot i staver. Legg et salatblad på hver hamburgerbrødbunn. Topp med kylling, rødløkringer og rømme. Server hummus og grønnsaker til.
Dette er flott restemat hvis du har stekt kylling fra dagen før. Del eller riv i biter. Du kan også bytte ut kylling med pulled pork.