Oppskrift
Pølsegryte med gode grønnsaker
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne supergode gryteretten med pølse, rotgrønnsaker og purre er mild og god på smak. Rømme tilsmakt med sennep setter en ekstra piff på retten.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pølsegryte:
6 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljong
6 stk
poteter , i grove biter
¼ stk
kålrot , i grove biter
3 stk
gulrøtter , i grove biter
1 stk
laurbærblad
½ stk
purre , i ringer
500 g
falukorv , i biter
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Tilbehør:
2 dl
TINE® Lettrømme 17 %
2 ss
grov sennep
Slik gjør du
- 1. Kok opp vann og buljongterning og ha i potet, kålrot, gulrot og laurbærblad. Kok i 10 minutter eller til grønnsakene er myke.
- 2. Tilsett purre og falukorv og kok videre i 3 minutter.
Bruk gjerne andre pølser, for eksempel røkt kjøttpølse, hvis du liker det bedre.
- 3. Smak til med salt og pepper.
- 4. Pisk sammen rømme og sennep, og server til gryteretten.
Tilbehør:
Server gjerne gryten med grovt brød, smør og ost.