Oppskrift
Pølse i form
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pølse i form:
600 g
falukorv (gjerne mager)
8 stk
marinerte soltørkede tomater , hakkede
½ potte
basilikum
2 dl
Jarlsberg® Original , revet
Ris med løk og sukkererter:
3 dl
ris , ukokt
7 dl
buljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
150 g
sukkererter
1 stk
rødløk
¼ ts
nykvernet pepper
½ dl
basilikum
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 225°C
- 2. Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.
- 3. Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- 4. Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.
- 5. Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.
Ris med løk og sukkererter:
Har du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.