Oppskrift
Pizza med sopp
90 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Sett bort fra den uimotståelige, nybakte smaken og den gode lukten i huset, er det beste med å lage pizza hjemme at man kan tilpasse den akkurat slik man selv foretrekker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pizzadeig
500 g
hvetemel
12 g
tørrgjær
½ ts
salt
3½ dl
lunket vann
1 ss
extra virgin olivenolje
Tomatsaus
200 g
tomatpuré
½ ts
salt
¼ ts
pepper
½ ts
sukker
4 ss
extra virgin olivenolje
2 ts
timian eller andre ferske urter
½ stk
finhakket rødløk
50 ml
vann
Topping
3 ts
estragon
4 ss
extra virgin olivenolje
12 stk
sopp etter sesong, ca. 60 g per person
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
400 g
TINE® Ekte Revet Ost Original
100 g
ruccola
Slik gjør du
- 1. Start med deigen. Bland mel, salt og tørrgjær, tilsett lunket vann og kna grundig. Sørg for at deigen ikke er for myk.
- 2. Tilsett olivenolje og fortsette å kna til deigen er elastisk. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og plasser den et varmt sted, til den har hevet til det dobbelte av sin opprinnelige størrelse. Pizzadeigen er nå klar til å kjevles og formes til fire enmannspizzaer.
- 3. Forvarm ovnen, med stekebrettet inni, til 250 ºC.
- 4. Bland tomatpuré, salt, pepper, sukker, olje, timian, finhakket rødløk og vann.
- 5. Skjær eller riv sopp i tynne skiver eller strimler. Du kan også bruke de hele om du vil det. Bland med olivenolje, estragon, salt og pepper.
- 6. Spre et tynt lag med tomatsaus på de rå pizzabunnene, dryss på revet ost, og topp med sopp. Stek pizzaene, på det forvarmede brettet, på nederste rille i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til pizzaene er gyllenbrune.
Rømmedressing smaker veldig godt til pizza. Oppskrift på rømmedressing finner du her!
TOMATSAUS
Topping
Lag denne pizzaen en gang, og du vil sannsynligvis aldri bestille hjemkjørt pizza igjen.