Oppskrift

Pizza med grov bunn og grillede grønnsaker

110 minutter Enkel
Beskrivelse
En grov vegetarpizza med grillede grønnsaker er en super vri på lørdagspizzaen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

GROV PIZZABUNN

6½ dl
sammalt hvete, fin
2½ dl
hvetemel
½ ts
salt
25 g
gjær
4½ dl
vann
1 ss
olivenolje

TOPPING

1 stk
rødløk
½ stk
aubergine
½ stk
squash
1 stk
rød paprika
4 ss
olivenolje
1 ts
tørket oregano
½ ts
salt
½ ts
pepper
2 dl
tomatsaus
250 g
TINE® Ekte Ost Revet med Norsk Mozzarella eller annen god ost

SALAT

12 stk
cherrytomater
1 dl
pinjekjerner
65 g
ruccola
2 ss
olivenolje
1 ss
balsamicoeddik
½ ts
salt
½ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Ha mel og salt i en bakebolle og smuldre i gjær. Ha i vann og olivenolje og elt godt sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. La deigen heve under et klede i ca. 1 time.
  2. 2. Skjær rødløk, aubergine, squash og paprika i biter eller skiver, vend med olje, oregano, salt og pepper, og grill grønnsakene til myke i en grillpanne eller på grill.
  3. 3. Sett ovnen på 220 °C. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut tynne pizzabunner i ønsket størrelse. Forstek i ca. 5 minutter.

    Om bunnen blåser seg opp i ovnen, er det bare å stikke hull på luftboblene med en gaffel slik at den forblir flat.

  4. 4. Fordel tomatsaus og revet ost på bunnen. Topp med grillede grønnsaker og stek i ovnen til gyllen og sprø i kantene eller osten er smeltet. Bruk gjerne en pizzastein.

    Her er oppskrift på enkel Hjemmelaget pizzasaus. Nam!

  5. 5. Del cherrytomater i to og rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr stekepanne. Vend med ruccola, olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og server ved siden av eller på toppen av pizzaen.

Ønsker du et alternativ til denne vegetarvarianten, kan du toppe den med tynne skiver av grillet oksekjøtt eller spekeskinke.

Laster ...