Pizza med grov bunn og grillede grønnsaker
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
GROV PIZZABUNN
TOPPING
SALAT
Slik gjør du
- 1. Ha mel og salt i en bakebolle og smuldre i gjær. Ha i vann og olivenolje og elt godt sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. La deigen heve under et klede i ca. 1 time.
- 2. Skjær rødløk, aubergine, squash og paprika i biter eller skiver, vend med olje, oregano, salt og pepper, og grill grønnsakene til myke i en grillpanne eller på grill.
- 3. Sett ovnen på 220 °C. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut tynne pizzabunner i ønsket størrelse. Forstek i ca. 5 minutter.
Om bunnen blåser seg opp i ovnen, er det bare å stikke hull på luftboblene med en gaffel slik at den forblir flat.
- 4. Fordel tomatsaus og revet ost på bunnen. Topp med grillede grønnsaker og stek i ovnen til gyllen og sprø i kantene eller osten er smeltet. Bruk gjerne en pizzastein.
Her er oppskrift på enkel Hjemmelaget pizzasaus. Nam!
- 5. Del cherrytomater i to og rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr stekepanne. Vend med ruccola, olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og server ved siden av eller på toppen av pizzaen.
Ønsker du et alternativ til denne vegetarvarianten, kan du toppe den med tynne skiver av grillet oksekjøtt eller spekeskinke.