Oppskrift
Pitabrød
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Hvorfor kjøpe pitabrød når du enkelt kan lage dem hjemme på ditt eget kjøkken? Pitabrød trenger ikke heve lenge og skal stekes i svært varm ovn slik at brødene blåser opp og danner en lomme. Lommen kan du fylle med salat, kylling, falafal, kebab, laks, ja - nesten alt mulig rart! Hjemmelagde pitabrød passer også fint å servere som kuvertbrød ved siden av salater eller supper.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
8 Porsjoner
Hjemmebakte pitabrød
25 g
gjær
2½ dl
TINE® Fettfri Skummetmelk
1 ts
salt
1 ss
TINE® Meierismør
400 g
hvetemel
Slik gjør du
- 1. Forhåndsvarm stekeovnen til 275 ºC og finn fram et stekebrett kledd med bakepapir
- 2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37ºC). Rør gjæren ut i lunken væske. Bland melkeblandingen sammen med de øvrige ingrediensene. Elt deigen godt, dekk den med et håndkle eller plast og la den hvile i 10 minutter.
- 3. Del deigen i åtte jevnstore emner, som du kjevler til flate, runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg pitabrødene på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i 7 - 8 minutter.
- 4. Avkjøl pitabrødene på rist. Skjær et snitt i brødene før servering.
#1: Du kan fint bruke rester av rømme, creme fraiche eller kesam som væske i deigen til pitabrødene. Pitabrødene kan også lages med vann i stedet for melk.
#2: Grove pitabrød får du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.