Oppskrift
Pavlova
90 minutter medium 75 minutter
Beskrivelse
Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.
Ingredienser
12 Porsjoner
Marengsbunn
6 stk
romtempererte eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
maizena
1 ts
vaniljesukker
Fyll til Pavlova
3 dl
TINE® Kremfløte
5 dl
Piano® Original Vaniljekrem (1 pk)
2 ss
sukker
3 ss
sitronsaft (kan sløyfes)
Pynt til Pavlova
300 g
bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss
revet kokesjokolade , gjerne hvit
Slik gjør du det
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
- 3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
- 4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- 5. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
- 6. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.
Marengsbunn
Ved servering
Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.