Oppskrift

Pavlova

90 minutter medium 75 minutter
Beskrivelse
Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.

Ingredienser

12 Porsjoner

Marengsbunn

6 stk
romtempererte eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
maizena
1 ts
vaniljesukker

Fyll til Pavlova

3 dl
TINE® Kremfløte
5 dl
Piano® Original Vaniljekrem (1 pk)
2 ss
sukker
3 ss
sitronsaft (kan sløyfes)

Pynt til Pavlova

300 g
bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss
revet kokesjokolade , gjerne hvit

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  2. Marengsbunn

  3. 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
  4. 3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
  5. 4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  6. Ved servering

  7. 5. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  8. 6. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.

Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.