Oppskrift

Pavlova med honningglaserte nøtter

120 minutter medium 80 minutter
Beskrivelse
Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner

Marengsbunn

6 stk
romtempererte eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

Honningglaserte nøtter

2 dl
nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
3 ss
flytende honning
1 ts
salt

Fyll til pavlovakaken

3 dl
TINE® Kremfløte
5 dl
Piano® Original Vaniljekrem
2 ss
sukker
3 ss
sitronsaft (kan sløyfes)
300 g
bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
300 g
bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Slik gjør du

 1. 1. Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 2. Marengsbunn

 3. 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
 4. 3. Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 75-80 minutter.
  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
 5. 4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 6. Honningglaserte nøtter

 7. 5. Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.
 8. Ved servering

 9. 6. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
 10. 7. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.

Marengsbunnen kan lages dagen før, og oppbevares i romtemperatur. Vent med å dekke til kaken før den er helt avkjølt. Ha på kremfyll og topping rett før servering.
Laster ...