Oppskrift

Pastagrateng

35 minutter Enkel
Beskrivelse
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.

Ingredienser

250 g
makaroni (evt. annen type pasta)

Kjøttsaus

500 g
kjøttdeig
1 ss
TINE® Meierismør
1 stk
finhakket løk
1 boks
tomat
6 stk
marinerte soltørkede tomater
1 stk
finhakket hvitløksfedd
¼ ts
pepper
¼ ts
salt
½ ts
oregano
½ ts
basilikum

Ostesaus

4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 ss
hvetemel
3 dl
Jarlsberg® Revet

Garnering

2 dl
Jarlsberg® Revet

Utstyr

Ildfast form

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. 2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
  3. 3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
  4. 4. Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
  5. 5. Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Server gratengen med en god salat til.