Påskepyntet rullekake
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Rullekake:
Fyll:
Pynt:
Utstyr
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver i og vend forsiktig inn til en jevn røre.
- 3. Kle en langpanne på ca. 25 x 35 cm med bakepapir. Fordel røren jevnt utover og stek midt i ovnen i ca. 7 minutter til den er gyllen på toppen. Hvelv kaken over på et håndkle og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
- 4. Fjern bakepapiret, spre syltetøy utover kaken og rull forsiktig sammen fra kortsiden. Del i skiver og server med pisket krem og halve aprikoser.
Ønsker du en sukret utside, kan du vende kaken tilbake over på et bakepapir dekket med sukker etter at kaken er avkjølt og bakepapiret fjernet. Press godt ned over det hele så sukkeret fester seg og spre syltetøyet over toppen.
- 5. Skjær rullekaken i skiver. Dekk hver skive med krem og legg en halv aprikos midt på hver kake.
Aprikos kan erstattes med hermetisk fersken
Du kan eventuelt kjøpe ferdig rullekake. Du kan også bruke halve ferskener som "eggeplomme".