Oppskrift

Panna Cotta med vinterfrukter

160 minutter Enkel
Beskrivelse
Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Ingredienser

Panna Cotta

1 stk
gelatinplate
3 dl
TINE® Kremfløte
¾ dl
sukker
½ stk
vaniljestang

Lake

1 dl
rødvin
½ dl
sukker
1 stk
kanelstang
½ stk
vaniljestang
1 stk
stjerneanis

Frukt

4 stk
svisker
4 stk
tørkede aprikoser

Utstyr

Porsjonsformer (ca. 1/2 dl)

Slik gjør du det

  1. 1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
  2. 2. Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
  3. 3. Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
  4. Lake

  5. 4. Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
  6. Frukt

  7. 5. Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
  8. 6. Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.

Server gjerne med hjemmelagde julekaker.