Panna cotta
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Panna Cotta
Jordbærratatouille
Pynt
Slik gjør du
- 1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.
- 2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
- 3. La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
- 4. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
- 5. Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.
En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.
Jordbærratatouille
For riktige konsistensen, bør desserten stå kaldt i minst fire timer før servering. Panna Cotta kan gjerne lages ferdig 1 - 2 dager servering. Må stå kaldt.