Pai med purre og sjampinjong
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Ferdig paibunn
Eller hjemmelaget grov paibunn
Paifyll
Eggeblanding
Salat
Slik gjør du
- 1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai, trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22 – 24 cm i diameter Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
- 3. Bland alt til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstek bunnen i ca 10 minutter midt i ovnen.
- 4. Skjær soppen i biter og purren i skiver. Fres først soppen i smør i en stekpanne, legg i purren og fres noen minutter. Dryss på salt og pepper.
- 5. Visp sammen egg, kesam og melk med en gaffel i en bolle.
- 6. Legg sopp, purre og ost i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen. Stek i nedre delen av ovnen til eggestanden har satt seg, ca 25 minutter.
- 7. Vask og riv salaten og ha den samme med de øvrige vaskede grønnsakene i en bolle. Smak til med kaldpresset olivenolje og litt balsamico.
- 8. Server paien varm eller lunken sammen med salaten.
Med NÅ Paibunn
Hjemmelaget paibunn
Paifyll
Dersom du ønsker litt kjøtt i paien men allikevel ønsker en sunnere variant, kan du blande i litt kokt skinke. Det er både mager og godt.
Kesam er en fin erstatning til rømme. TINE Kesam er en mager ferskost som ikke tåler koking, men som er fin i varme retter som skal i stekeovnen.