Oppskrift

Pai à la Sveitser

60 minutter Enkel
Beskrivelse
En smakfull ostepai er alltid vellykket å servere gjestene og denne er svært enkel å lage, særlig når du skal ha venner på besøk en kveld midt i uka. Sveitserost har en fyldig smak som smaker kjempegodt i paien.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
ferdig paibunn

Fyll:

200 g
kokt skinke (i terninger)
1 stk
purre
20 stk
små oliven
3 stk
egg
3 dl
TINE® Matfløte
200 g
TINE Norsk Sveitser® (revet)
0.125 ts
revet muskat
1 ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. 2. Rull deigen ut, dekk paiformen og prikk paibunnen med en gaffel. Sett det kjølig i ca. 15 minutter.
  3. 3. Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven (de kan også sløyfes og serveres ved siden av paien).
  4. 4. Stek paien i nedre del av ovnen i 30 - 40 minutter, til den er gyllen. Server paien lunken, gjerne med en salat.

Server gjerne en god salat og godt brød til. Dersom du serverer paien med en salat og som et lite ekstramåltid som kveldskos kan du beregne én pai til 6 personer.