Oppskrift

Ovnsbakt omelett med cottage cheese

45 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en stor omelett som også kalles eggepanne eller frittata. En smakfull og god omelett fylt med grønnkål, spinat og cottage cheese som er vel så god til lunsj som til middag.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

100 g
grønnkål
100 g
spinat
½ stk
purre
1 ss
TINE® Meierismør
3 dl
frosne erter
6 stk
egg
2 dl
TINE® Matfløte
¼ ts
muskatnøtt (kan sløyfes)
1 beger
TINE® Cottage Cheese Original
½ ts
salt
¼ ts
pepper
2 dl
TINE® Ekte Ost Revet med Norsk Mozzarella

Til servering

10 stk
cherrytomater
½ stk
løk
1 stk
hjertesalat
2 ss
olivenolje
1 ss
hvitvinseddik
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
4 skiver
grovt brød
2 ss
TINE® Meierismør

Utstyr

Stekepanne som tåler stekeovn

Slik gjør du det

  1. 1. Sett ovnen på 180 °C. Finsnitt grønnkål, rens spinat og del purre i biter. Fres i en panne med smør til møre, ca. 3 minutter. Vend inn erter og stek i 2 minutter til.
  2. 2. Pisk sammen egg, matfløte og muskat. Rør inn cottage cheese, og smak til med salt og pepper.
  3. 3. Hell eggeblandingen over grønnsakene i pannen, dryss med ost og sett pannen i ovnen. Stek i 30 minutter eller til eggeblandingen har satt seg. La hvile noen minutter før servering.

    Har du ikke en stekepanne som tåler å stå i ovnen, kan du bruke en ildfast paiform. Smør godt med smør, fordel grønnsakene i og hell over eggeblandingen.

  4. 4. Smør en ildfast paiform og ha i eggeblandingen. Stek i ovnen i 30 minutter eller til eggestanden har satt seg.
  5. 5. Del tomater i to, finsnitt rødløk og riv salat i biter. Visp sammen olje, eddik, salt og pepper og vend med grønnsakene. Server til omeletten med grovt brød og smør.

Har du andre grønnsaker liggende, kan du gjerne tilsett flere eller bytte ut purre og erter med for eksempel fennikel og selleri.