Oppskrift

Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker

80 minutter Enkel
Beskrivelse
Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Ovnsbakt laks

600 g
SALMA , eller annen god skinn - og benfri laksefilet
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje
1 stk
lime , saft og skall av
¼ ts
kajennepepper
½ ts
salt

Urtesaus

1 dl
vann
1 stk
fiskebuljongterning
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts
salt
¼ ts
pepper
3 ss
hakket dill
2 ss
hakket gressløk

Ris

240 g
ris

Grønnsakswok

1 stk
rødløk
1 stk
gulrot
100 g
minimais
1 stk
gul paprika
12 stk
asparges

Slik gjør du

  1. 1. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 150 g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. 1 time.
  2. 2. Stek laksen på 175 °C midt i ovnen i 10-15 minutter.
  3. Ris

  4. 3. Kok risen som angitt på pakken.
  5. Grønnsakswok

  6. 4. Skjær alle grønnsaker i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten, deretter rødløk, så minimais, paprika og asparges.
  7. Urtesaus

  8. 5. Mens laksen står i ovnen, koker du opp opp vannet til sausen. Deretter har du i den smuldrede buljongen og rører til den er løst opp. Tilsett Lett Crème Fraîche og visp sausen glatt.
  9. 6. Kok opp sausen, ha i salt og pepper. Ta sausen av varmen og rør i dill og gressløk. Server laksen med saus, fullkornsris og wokede grønnsaker.

TINE Lett Crème Fraîche har halvparten så mye fett som originalen og gir gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Kremet, rund og ypperlig til koking.

Laster ...