Oppskrift

Ostesaus

10 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne ostesausen er den klassiske sausen som blant annet blir brukt i lasagne.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 ss
TINE® Meierismør
2 ss
hvetemel
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original
½ ts
salt
¼ ts
malt muskatnøtt
¼ ts
nykvernet hvit pepper

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør i en kjele ved middels varme, og rør inn mel. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.
  2. 2. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Spe ut med melk under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  3. 3. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sett platen på laveste trinn, tilsett osten under omrøring og la den smelte. Smak til med salt, muskat og hvit pepper. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.

    I denne sausen kan du tilsette nesten alle ostetyper, f.eks. hvitost, blåmuggost, smelteoster og kremoster.

Laster ...