Oppskrift

Ostehorn

130 minutter Enkel 15 minutter
Beskrivelse
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner
100 g
TINE® Meierismør
5½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
8 dl
hvetemel
2 dl
sammalt hvete, fin
1 ts
salt
1 ts
sukker
25 g
fersk gjær
300 g
Norvegia® Revet

Topping

1 stk
egg
100 g
Norvegia® Revet

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
  2. 2. Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
  3. 3. Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.

    Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.

  4. 4. Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
  5. 5. Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
  6. 6. Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.

Laster ...