Oppskrift

Ørret med quinoa og yoghurtsaus

25 minutter Enkel 15 minutter
Beskrivelse
Litt spicy fisk med syrlig agurk og yoghurtsaus er enkel middag i en travel hverdag. Sunn er den også!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

800 g
filet av ørret
1 stk
sitron
1 ts
tørket chili (flak)
50 g
TINE® Meierismør
3 dl
quinoa
1 stk
agurk

Yoghurtsaus

1 stk
agurk
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell
2 ss
dill , finhakket
1 stk
hvitløksfedd
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Utstyr

Ildfast form

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 150 °C. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Riv sitronskall og press sitronsaft over. Fordel klatter med smør utover og krydre med chiliflak, salt og pepper.
  2. 2. Stek fisken midt i ovnen i ca. 15 minutter. Øs litt av smøret over fisken en gang i blant. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Høvle agurken i lange skiver og vend inn.
  3. 3. Grovriv agurk til yoghurtsausen og press ut vannet. Mos hvitløk og bland med hakket dill og yoghurt. Vend inn revet agurk. Smak til med salt og pepper. Server på toppen av fisken med quinoa til.

Til denne retten serveres quinoa, men du kan også velge couscous eller bulgur. Bland gjerne inn litt smør, finhakket persille og chili.

Laster ...