Verdens sterkeste chilisaus
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Slik gjør du
- 1. Sett ovnens grillelement på 220 °C og legg chili og hvitløkfedd med skall på et stekebrett, og stek til skinnet begynner blir svart og chiliene er myke, omtrent 15-20 minutter.
Bruk hansker når du håndterer Carolina Reaper, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.
- 2. Press hvitløkfeddene ut av skallet og ha sammen med chili og basilikumblader i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en jevn puré mens du sper med eddik. Pass deg for de sterke gassene som utløses.
- 3. Rør inn salt og press blandingen gjennom et dørslag. Press godt på alle klumpene så du får ut så mye saus som mulig. Ha over på tette flasker og oppbevar i kjøleskap. Ha gjerne litt melk, rømme eller yoghurt tilgjengelig når du serverer denne sausen. Det hjelper om det blir for sterkt!
Du kan finne Carolina Reaper chili på et supermarked eller i en spesialbutikk, men bruk ellers den sterkeste chilitypen du orker. Carolina Reaper oppnår 1 569 300 SHU (scoville heat units), mens habanero, som er sterk nok for de fleste, ligger mellom 100 000 og 350 000 SHU.