Oppskrift

Soppsaus til elg

160 minutter Enkel
Beskrivelse
Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

50 g
tørket sopp
3 dl
rødvin
2 stk
sjalottløk
1 ss
TINE® Meierismør
4 dl
viltkraft
2 dl
TINE® Crème Fraîche Original
1 ss
solbærsirup
1 ts
einebær
1 ss
TINE® Meierismør
½ ts
salt
½ ts
pepper
¼ ts
sukker

Slik gjør du

  1. 1. Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.
  2. 2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
  3. 3. Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.
  4. 4. Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.

Ønsker du en tykkere saus kan du la den koke lengre uten lokk. Da vil væsken gradvis fordampe. Du kan også jevne den med Maisenna eller potetmel.

Laster ...