Skal du ha tiur eller røy til middag, er det viktig med en god saus til. Denne sausen har en spiss av akevitt og brunost som gjør den vilt god og litt original. Sausen passer også til annen skogsfugl som rype og orrfugl.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
løk
1 ss
TINE® Meierismør
3 ss
tyttebær
8 dl
viltkraft
50 g
TINE® Gudbrandsdalsost
4 ss
akevitt
1 ss
potetmel
3 ss
vann
½ ts
salt
¼ ts
pepper
2 dl
TINE® Kremfløte
1 ss
sitron
Slik gjør du
1.Grovhakk løk, fres gyllen i smør, ca. 5 minutter, og tilsett tyttebær og kraft. Kok opp og la småkoke i 15 minutter.
2.Tilsett brunost og akevitt og kok videre i 20 minutter.
3.Sil sausen over i en ren gryte og kok opp. Rør ut potetmel i kaldt vann. Spe blandingen gradvis inn i sausen under omrøring til ønsket tykkelse. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Kok opp og server.
Når du sper med potetmel, er det viktig å la sausen koke opp litt mellom hver dose slik at du ikke bruker mer enn nødvendig. Du kan også spe med maisenna som drysses rett i.
Kok gjerne kraft på skrog og innmat selv om du har en hel fugl. Bruker du ferdigkjøpt kraft kan det være lurt å vente med å tilsette salt til helt til slutt, da de ofte kan være litt salte.
Du må logge inn for å legge produkter i handlekurven
Vi bruker kontaktinformasjonen din for å varsle deg om relevante oppdateringer. Sjekk om informasjonen som er oppgitt er riktig nedenfor.
Kontaktinformasjon:
Dette er en standard sjekk for å sikre at din informasjonen er riktig.
List of actual notifications and recipients
For -og etternavn
E-post
Telefonnummer
Påmeldte varsler
Handling
Vi har ikke registrert noen varslingsmottakere på deres kundenummer. For at dere skal kunne motta viktig informasjon om ordrer og leveringer trenger vi at dere registrerer minst en varslingsmottaker.
Det gjøres veldig enkelt ved å trykke på knappen nedenfor.