Oppskrift
Pasjonsfruktsaus
25 minutter Enkel
Beskrivelse
En fruktig og original saus med pasjonsfrukt som er perfekt til andebryst eller andre fete kjøttretter.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 stk
pasjonsfruktpulp
2 dl
hønsebuljong eventuelt buljongterning løst opp i vann
3 dl
TINE® Kremfløte
Til servering
6 ss
TINE® Meierismør
3 ss
flytende honning
½ ts
salt
¼ ts
hvit pepper
1 stk
pasjonsfruktpulp
Slik gjør du
- 1. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.
- 2. Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.
- 3. Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvitt pepper.
Du kan koke ned sausen timer før servering, men vent med å tilsette smør etc. til rett før servering. Kok opp sausreduksjonen, sett til side og monter med honning, smør og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Finhakk gjerne noen friske urter, f.eks. kjørvel, estragon eller timian og dryss over ved servering.