Oppskrift
Hvit pizzadipp med bakte tomater
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Med en pizzadipp får du smaken av pizza med masse ekstra ost servert i en bolle. Denne varianten er med ovnsbakte tomater, hvitløk og urter. Inviter familie og venner på pizza-dipp med godt brød, og dypp i vei.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
20 stk
cherrytomater
1 ss
olivenolje
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
6 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
6 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original
1 dl
Michelangelo Parmesan
2 stk
hvitløksfedd
1 dl
hakket frisk basilikum
2 ss
hakket frisk timian (ev. oregano)
Til servering
1 stk
baguette eller annet godt brød
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C. Del tomater i to og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Vend med olje og salt og stek i ovnen i 20-25 minutter.
Har du dårlig tid kan du bruke friske tomater i dippen. Da får den en litt syrligere smak.
- 2. Rør sammen crème fraîche med revet ost og parmesan. Mos hvitløk og rør inn med hakkede urter og bakte tomater.
- 3. Ha alt over i en ildfast form. Dryss over litt ekstra revet ost om ønskelig og stek i ovnen i 25-30 minutter eller til toppen er gyllen og boblende.
- 4. Server varm og med brød, gjerne ristet eller grillet, til som dyppes i dippen.
Pizzadipp er perfekt festmat! Samle gode venner og la alle dyppe ristet brød i. Sørg for å ha nok servietter!