Oppskrift

Hvit pizzadipp med bakte tomater

60 minutter Enkel
Beskrivelse
Med en pizzadipp får du smaken av pizza med masse ekstra ost servert i en bolle. Denne varianten er med ovnsbakte tomater, hvitløk og urter. Inviter familie og venner på pizza-dipp med godt brød, og dypp i vei.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

20 stk
cherrytomater
1 ss
olivenolje
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
6 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
6 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original
1 dl
Michelangelo Parmesan
2 stk
hvitløksfedd
1 dl
hakket frisk basilikum
2 ss
hakket frisk timian (ev. oregano)

Til servering

1 stk
baguette eller annet godt brød

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Del tomater i to og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Vend med olje og salt og stek i ovnen i 20-25 minutter.

    Har du dårlig tid kan du bruke friske tomater i dippen. Da får den en litt syrligere smak.

  2. 2. Rør sammen crème fraîche med revet ost og parmesan. Mos hvitløk og rør inn med hakkede urter og bakte tomater.
  3. 3. Ha alt over i en ildfast form. Dryss over litt ekstra revet ost om ønskelig og stek i ovnen i 25-30 minutter eller til toppen er gyllen og boblende.
  4. 4. Server varm og med brød, gjerne ristet eller grillet, til som dyppes i dippen.

Pizzadipp er perfekt festmat! Samle gode venner og la alle dyppe ristet brød i. Sørg for å ha nok servietter!

Laster ...