Oppskrift
Hjemmelaget tomatsaus
45 minutter Enkel
Beskrivelse
Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 ts
TINE® Meierismør
800 g
hermetiserte plommetomater
3 ss
balsamicoeddik
2 ss
hakket frisk basilikum
1 ts
sukker
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1½ ss
tomatpuré
Slik gjør du
- 1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.
- 2. Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.
Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.
Jo lengre sausen koker, jo mer smaksrik og fyldig blir den. En god tomatsaus kan godt fryses til bruk senere.