Oppskrift

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 ss
TINE® Meierismør
1 ss
hvetemel
2½ dl
kraft (evt. buljong)
3 dl
TINE® Kremfløte
50 g
TINE® Gudbrandsdalsost Original (eller annen brunost fra TINE)
1 ts
salt
½ ts
grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
  2. 2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.

    Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.


Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

Laster ...