Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 ss
TINE® Meierismør
3 ss
hvetemel
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
4 dl
mørk kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
1.Smelt smør i en kjele på middels varme.
2.Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. Rør mens melblandingen gradvis får en nøttebrun farge. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
3.Tilsett litt melk og kjøttkraft/buljong om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
Du kan fint bytte ut helmelk med lettmelk eller ekstra lettmelk. Hvis du varmer opp melk og kraft/buljong før du sper i væsken, er det lettere å unngå klumper i sausen.
4.La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Du kan smaksette brun saus med en rekke smaker. For eksempel rød, grønn eller svart pepper, sennep, urter, hakket løk, saft, bærgelé, rødvin, sopp, kajennepepper, eller oliven og tomatpuré.
Vi bruker kontaktinformasjonen din for å varsle deg om relevante oppdateringer. Sjekk om informasjonen som er oppgitt er riktig nedenfor.
Kontaktinformasjon:
Dette er en standard sjekk for å sikre at din informasjonen er riktig.
List of actual notifications and recipients
For -og etternavn
E-post
Telefonnummer
Påmeldte varsler
Handling
Vi har ikke registrert noen varslingsmottakere på deres kundenummer. For at dere skal kunne motta viktig informasjon om ordrer og leveringer trenger vi at dere registrerer minst en varslingsmottaker.
Det gjøres veldig enkelt ved å trykke på knappen nedenfor.