Oppskrift

Blåbærsaus med bayer

25 minutter Enkel
Beskrivelse
Blåbærsaus med øl er en god og fyldig saus som passer til alt slags viltkjøtt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 ss
TINE® Meierismør
2 ss
hvetemel
2½ dl
øl , bayer
2½ dl
Sunniva® Presset Pink Lady®
2 stk
laurbærblader
4 dl
blåbærsyltetøy
1 dl
TINE® Kremfløte
½ ts
salt
½ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør og rør inn mel. Tilsett øl og eplejuice under omrøring og rør til en klumpfri saus.
  2. 2. Tilsett laurbærblad og halvparten av blåbærene. Kok ned til halv mengde, ca. 10 minutter.

    Bruk gjerne norske blåbær om du har, de gir dypere blåfarge og bedre smak enn importerte bær.

  3. 3. Fjern laurbærbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og resten av bærene og kok opp.
  4. 4. La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.

En perfekt saus har en god balanse mellom salt, søtt og syrlig. Det er viktig å smake til sausen og justere med litt salt, sukker eller sitron.

Laster ...