Oppskrift

Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Tre spennende sauser til grillmat og på tapas- eller koldtbordet. Passer godt til både kjøtt og fisk.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Tomatraita

1 stk
tomat
1½ dl
TINE® Yoghurt Naturell
1 stk
finhakket hvitløksfedd
½ ts
malt karve eller spisskummin
½ ts
salt

Avocadosaus

3 stk
middels store avokado
1 stk
lime (revet skall og saft av)
2 stk
finhakket hvitløksfedd
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell
½ ts
salt

Pepperrotsaus

3 dl
TINE® Yoghurt Naturell
1 ts
fransk sennep (gjerne Dijon)
1 ss
revet pepperrot
½ ts
salt

Slik gjør du

  1. 1. Hakk tomaten og bland sammen alle ingrediensene til raitaen. Den smaker spesielt godt til fiskeburgere og hamburgere, og selvfølgelig indiske retter.
  2. 2. Del avocadoene og ta bort steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocado med limesaft og -skall, gjerne i foodprocessor. Tilsett hvitløk og yoghurt. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt. Avocadosausen smaker nydelig til chips eller grillet fisk.
  3. 3. Bland yoghurt med sennep, revet pepperrot og salt. La sausen stå og trekke ca. 1 time før servering. Godt til alle lakseretter, gravet, marinert, grillet eller kokt.

Hvis du lar avcadosteinen ligge i sausen frem til servering, holder den bedre på den friske, innbydende grønnfargen.

Laster ...