Oppskrift
Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Tre spennende sauser til grillmat og på tapas- eller koldtbordet. Passer godt til både kjøtt og fisk.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Tomatraita
1 stk
tomat
1½ dl
TINE® Yoghurt Naturell
1 stk
finhakket hvitløksfedd
½ ts
malt karve eller spisskummin
½ ts
salt
Avocadosaus
3 stk
middels store avokado
1 stk
lime (revet skall og saft av)
2 stk
finhakket hvitløksfedd
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell
½ ts
salt
Pepperrotsaus
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell
1 ts
fransk sennep (gjerne Dijon)
1 ss
revet pepperrot
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Hakk tomaten og bland sammen alle ingrediensene til raitaen. Den smaker spesielt godt til fiskeburgere og hamburgere, og selvfølgelig indiske retter.
- 2. Del avocadoene og ta bort steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocado med limesaft og -skall, gjerne i foodprocessor. Tilsett hvitløk og yoghurt. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt. Avocadosausen smaker nydelig til chips eller grillet fisk.
- 3. Bland yoghurt med sennep, revet pepperrot og salt. La sausen stå og trekke ca. 1 time før servering. Godt til alle lakseretter, gravet, marinert, grillet eller kokt.
Hvis du lar avcadosteinen ligge i sausen frem til servering, holder den bedre på den friske, innbydende grønnfargen.