Oppskrift
Spicy hot chilisennep
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Chili fremhever varmen i sennepsfrøene, slik at den blir sterk på en annen måte en Dijon-sennepen. Hjemmelaget chilisennep er deilig til glasering av skinken, eller perfekt på ostesmørbrødet. Denne oppskriften gir ca. 5 dl hot sennep. Husk å sette av minimum 12 timer til bløtlegging av sennepsfrø.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
2½ dl
sennepsfrø
2 dl
eplesidereddik
2 dl
øl , helst lager
4 stk
habanero
¼ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Ha sennepsfrø, eplesidereddik og øl i et stort glass med lokk. La stå mørkt i minimum 12 timer, gjerne over natten.
- 2. Finhakk habanero chili og rør inn salt og habanero i sennepsmiksen. Bland godt og ha over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til du har ønsket konsistens, enten som grov sennep eller fin.
- 3. Hell sennepen over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.
Bruk hansker når du håndterer habanero chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.