Her er oppskrift på hjemmelaget sweet chili som er enkel å lage. Sweet and spicy chilisaus passer til å glasere kylling når du skal grille, til fisk, eller som alternativ til ketchup. Du kan også bruke den som dipp. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
3 stk
rød chili
1 ts
salt
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
olje
3 dl
ananasjuice
½ dl
eddik
3 dl
sukker
4 ss
tørket chiliflak
2 ss
maizena
4 ss
kaldt vann
Slik gjør du
1.Finhakk chili og mos i en morter med salt og hvitløk til en grov masse. Fres raskt i en panne med olje under omrøring, ca. 30 sekunder.
2.Ha i ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da får du knekk heller enn saus.
3.Rør ut Maizena i kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok videre til sausen er tykk.
4.Ha sausen over på tette glass og avkjøl. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.
Rør ut søt chilisaus med rømme og server til salte søtpotet-fries eller vanlig pommes frites.
Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker sausen. Vanlig rød chili er mild, mellom på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.
Vi bruker kontaktinformasjonen din for å varsle deg om relevante oppdateringer. Sjekk om informasjonen som er oppgitt er riktig nedenfor.
Kontaktinformasjon:
Dette er en standard sjekk for å sikre at din informasjonen er riktig.
List of actual notifications and recipients
For -og etternavn
E-post
Telefonnummer
Påmeldte varsler
Handling
Vi har ikke registrert noen varslingsmottakere på deres kundenummer. For at dere skal kunne motta viktig informasjon om ordrer og leveringer trenger vi at dere registrerer minst en varslingsmottaker.
Det gjøres veldig enkelt ved å trykke på knappen nedenfor.