Oppskrift
Cheddarsaus
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Lag en fristende ostesaus med ekte, norsk cheddar! Cheddarsausen passer til både burgere, nachos, taco og som dipp.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 ss
TINE® Meierismør
3 ss
hvetemel
2½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
150 g
revet TINE® Norsk Cheddar
2 stk
hvitløksfedd
½ stk
chili
½ ts
salt
¼ ts
pepper
På toppen
½ stk
chili i ringer
1 stilk
frisk koriander
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en kjele og ha i finhakket hvitløk og chili. Surr det i 2-3 minutter på middels varme.
- 2. Rør inn mel til en tykk røre.
- 3. Visp inn litt og litt av melken til en glatt saus. Kok opp og la sausen tykne litt. Rør om av og til.
- 4. Senk temperaturen og ha i revet cheddar under omrøring. Når osten har smeltet helt er sausen ferdig. Smak til med salt og pepper.
Server med Nachochips, chiliflakes, lime, vårløk og en grov salsa.