Oppskrift
Pisket smør med yoghurt – Perfekt til grillmaten!
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Luftig pisket smør med TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type – Perfekt til grillmaten!
Smaksett det luftige smøret med det du liker best av urter eller grønnsaker. Prøv chimicurri urtesmør, pisket smør med rødbet og hvitløk, eller et med sitron, appelsin og aprikos.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pisket smør à la Chimicurri – Urtesmør
250 g
TINE® Meierismør
2 ss
TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
6 kvister
frisk persille
6 kvister
frisk oregano
6 kvister
frisk basilikum
2 stk
finhakket hvitløksfedd
1 stk
finhakket grønn chili
½ stk
sitron (saften)
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Pisket smør med appelsin, sitron og aprikos
250 g
TINE® Meierismør
2 ss
TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
1 stk
sitron zest/revet skall
2 stk
appelsiner zest/revet skall
6 stk
finhakket tørkede aprikoser
½ ts
salt
Pisket smør med rødbet og hvitløk
250 g
TINE® Meierismør
2 ss
TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
1 stk
finhakket ferdigkokt rødbet
2 stk
finhakket hvitløksfedd
4 stilker
finhakket frisk timian
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Pisk romtemperert smør med yoghurt i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller håndmikser, til smøret blir luftig og hvitt. Ha tålmodighet for det tar litt tid.
- 2. Ha i resten av ingrediensene som varierer smaken på smøret, og pisk det godt inn.
Smaksett det luftige smøret med det du liker best av urter eller grønnsaker. Eksperimenter gjerne med forskjellig krydder også og sett ditt eget preg på det luftige smøret. Hva med ramsløk når det er i sesong – eller svart hvitløk, røkt chili eller fennikelsmak?