Oppskrift
Tomatsuppe med basilikum
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
250 g
makaroni
4 stk
hardkokte egg
1 ss
TINE® Meierismør
4 stk
finhakket sjalottløk
1 stk
finhakket hvitløksfedd
½ ts
chilipulver
2 ss
tomatpuré
2 bokser
(á 400 gram) tomater
2 ts
sukker
1 stk
laurbærblad
5 dl
grønnsaksbuljong
½ ts
salt
½ ts
pepper
1 ss
maisenna
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
2 ss
frisk basilikum
Tilbehør:
4 skiver
grovbrød
Slik gjør du
- 1. Kok makaroni etter anvisning på pakken
- 2. Kok egg i ca. 10 minutter
- 3. Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.
- 4. Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.
- 5. Rør sammen maizena og halvparten av Crème Fraîchen, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.
- 6. Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt Crème Fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.
Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!