Oppskrift

Tomatsuppe med Crème Fraîche

25 minutter Enkel
Beskrivelse
Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

½ stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje , til steking
1 boks
hermetiske tomater
2 ss
tomatpuré
4 dl
vann
1 stk
hønsebuljongterning
1 ts
sukker
½ potte
frisk basilikum , eventuelt litt tørket basilikum
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts
salt
½ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
  2. 2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
  3. 3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
  4. 4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Laster ...