Oppskrift
Tomatsuppe med Crème Fraîche
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
½ stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje , til steking
1 boks
hermetiske tomater
2 ss
tomatpuré
4 dl
vann
1 stk
hønsebuljongterning
1 ts
sukker
½ potte
frisk basilikum , eventuelt litt tørket basilikum
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts
salt
½ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
- 2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
- 3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
- 4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.
Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.