Oppskrift
Tomatsuppe med pasta
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Et middagstips til travle hverdager er hjemmelaget tomatsuppe med pasta. En varmende suppe som gjør lykke hos hele familien.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 dl
ukokt pasta , f.eks skruer
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ts
malt ingefær
¼ ts
pepper
400 g
knuste hermetiske tomater
2 dl
vann
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 stk
grønnsaksbuljongterninger
½ ss
sukker (smak til)
4 stk
basilikumblader
0.125 ts
kajennepepper
1 ts
salt
Tilbehør:
2 dl
TINE® Lettrømme 17 %
4 skiver
brød
Slik gjør du
- 1. Kok pastaen som anvist på pakken.
- 2. Rens og hakk løk og hvitløk. Fres løken i smør i en kjele. Rør inn ingefær, pepper, tomater, vann, melk og buljongterninger. La suppen koke noen minutter.
- 3. Legg i kokt pasta og smak til med grovhakket basilikum, kajennepepper og eventuelt salt. Server suppen med en klatt rømme og basilikum. Brød er også godt til.
Ønsker du litt kjøtt i suppen, kan du tilsette røkte kjøttpølser