Oppskrift
Soppsuppe
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Soppsuppe smaker utrolig godt både som forrett, middagsrett og kveldsmat. Spesielt godt passer denne suppen om høsten.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 l
sopp (f.eks. kantarell, sjampinjong eller traktkantarell)
1 stk
løk
2 ss
TINE® Meierismør
2 dl
TINE® Matfløte
8 dl
kjøttbuljong (evt. laget på buljongterninger)
1 ss
maizena
½ ts
salt og pepper
4 ss
sherry (kan sløyfes )
Slik gjør du
- 1. Surr biter av sopp og løk i smør uten at det tar farge. Tilsett fløte og la det trekke noen minutter på svak varme. Spe ut med buljong og la det trekke til soppen er myk.
- 2. Tilsett eventuelt litt maizena for å få suppen tykkere. Smak til med salt og pepper, og ha i sherry hvis du vil. Server suppen varm, gjerne med strimler av purre og litt sopp.