Oppskrift
Sopp- og løksuppe
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne suppen er rask og enkel å lage. Hvorfor ikke ta oppmålte ingredienser med ut i skogen og koke den på primusen?
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
400 g
fersk sopp (i skiver)
1 stk
rødløk (hakket)
1 stk
purre (i skiver)
1 ss
TINE® Meierismør
2 ss
hvetemel
3 dl
TINE® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
3 dl
buljong (vann + 1 terning)
1½ dl
TINE® Matfløte
½ ts
salt og pepper
1 litt
persille
Slik gjør du
- 1. Stek sopp, løk og purre i smør i 5–10 minutter. Dryss over mel og spe ut med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
- 2. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
- 3. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen rykende varm.